Dienvidkorejā darboties sāk ASV pretraķešu aizsardzības sistēma THAAD (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejā izvietotā ASV pretraķešu aizsardzības sistēma THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) sākusi darboties, paziņojuši ASV bruņotie spēki.

ASV bruņotie spēki Dienvidkorejā pavēstīja, ka sistēma sākusi darboties un «spēj pārtvert Ziemeļkorejas raķetes».

ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona gan aģentūrai AFP atklāja, ka sistēma «sasniegusi sākotnējo pārtveršanas spēju», kas šā gada laikā tiks pastiprināta, piegādājot papildu sastāvdaļas.

THAAD ir domāta, lai lidojuma beigu fāzē pārtvertu un iznīcināt tuva un vidēja darbības rādiusa ballistiskās raķetes. Sistēmas izmaksas aplēstas miljarda ASV dolāru vērtībā.

THAAD izvietošana Dienvidkorejā ir saniknojusi Ķīnu, kas bažījas, ka tā apdraudēs tās ballistisko raķešu spējas un izjauks drošības līdzsvaru reģionā.

Vēl vairāk sarežģījot situāciju, ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Dienvidkorejai vajadzētu segt sistēmas izmaksas.

Seula šādu rosinājumu ir noraidījusi.

Seula paziņoja, ka saskaņā ar vienošanos, kas regulē ASV spēku klātbūtni Dienvidkorejā, tā nodrošinās vietu THAAD uzstādīšanai un infrastruktūru, bet ASV maksās par tās uzstādīšanu un uzturēšanu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu