Turcija, Irāna un Krievija paraksta memorandu (164)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Turcija, Irāna un Krievija ceturtdien sarunās Kazahstānas galvaspilsētā Astanā parakstījušas memorandu, kas aicina veidot Sīrijā tā dēvētās deeskalācijas zonas, lai mazinātu humāno krīzi kara plosītajā valstī.

Tādas zonas domāts izveidot Sīrijas ziemeļos, vidienē un dienvidos, bet netiek sniegtas sīkākas ziņas par to, kā iecerēts ierobežot vardarbību šajās teritorijās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, tiekoties ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu, izteicās, ka šādās drošības zonās būtu jāaizliedz militārie lidojumi. Pēc viņa teiktā, Krievijas un Sīrijas gaisa kara spēki pārtrauks lidojumus šajās teritorijās, ja tur tiks pilnībā izbeigta karadarbība uz zemes.

Daļa Sīrijas opozīcijas delegācijas demonstratīvi atstāja zāli, kur norisinās sarunas, protestējot pret to, ka viena no šīs vienošanās garantēm ir Irāna, kas atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

«Šī vienošanās būtu laba, ja tiktu īstenota, taču Sīrijas režīms un Irāna parasti saka vienu, bet dara citu,» ziņu aģentūrai DPA pa tālruni sacījis opozīcijas pārstāvis Jahja al Aridi.

Nākamā sarunu kārta Kazahstānā paredzēta jūlija vidū.

Komentāri (164)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu