Austrumukrainā kaujinieks «seksuāli uzmācies» EDSO novērotājai (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prokremlisko teroristu kontrolētajā Austrumukrainas daļā kāds ar automātu bruņots vīrietis «seksuāli uzmācies» Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) monitoringa misijas dalībniecei, svētdien pavēstīja EDSO.

«Ar automātu (AK-47) bruņots vīrietis seksuāli uzmācās patruļas dalībniecei sievietei un draudēja apturēt patruļas došanos no Petrivskes uz austrumiem Rozdolnes virzienā, ja viņa prasības netiks pildītas,» teikts sestdien vēlu vakarā izplatītajā EDSO paziņojumā.

Patruļa tad «pametusi apvidu pa citu ceļu».

23.aprīlī EDSO patrulēšanas automašīnai teroristu kontrolētajā Luhanskas apgabala daļā uzskrienot uz mīnas, dzīvību zaudēja misijas dalībnieks ASV pilsonis.

Kopš šī nāves gadījuma, kas Ukrainā EDSO misijas gaitā bija pirmais, organizācija patrulēšanu veic mazākā apmērā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu