Video: Cēsīs policijas ekipāža cauri bērnu rotaļu laukumam dzenas pakaļ motociklistam (113)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Interneta vietnē «Facebook» publicēts video, kurā redzama policijas ekipāža, kas Cēsīs cauri skeitparkam dzenas pakaļ bēgošam motociklistam.

Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas priekšnieks Jānis Lūks aģentūrai LETA pastāstīja, ka video sižetā ir redzams tikai neliels posms no visas vairākas minūtes ilgušās pakaļdzīšanās, kas ir sākusies Piebalgas ielas sākumā un turpinājusies cauri visai pilsētai.

Bēgšanas gaitā motociklists vairākas reizes ir nopietni apdraudējis ne tikai sevi, bet arī apkārtējos cilvēkus. Uzfilmētajā pakaļdzīšanās epizodē redzams, ka parkā tuvumā citu cilvēku nav bijis.

Lai arī panākt bēgli policijas darbiniekiem nav izdevies, viņi ir noskaidrojuši tā personību. Saistībā ar notikušo sākts administratīvais process pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.5 panta 5.daļas - par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus - un 149.4 panta 13.daļas - par agresīvu braukšanu.

Par šādiem pārkāpumiem vainīgajai personai paredzēts sods ar administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Lai izvērtētu pakaļdzīšanās pamatotību no amatpersonām ir pieprasīti ziņojumi un patlaban notiek to vērtēšana.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu