Foto: Daži simti cilvēku ieskandina tā dēvēto Uzvaras dienu Rīgā (269)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Ieskandināt Krievijā atzīmēto Uzvaras dienu Rīgā, Uzvaras parkā, šovakar ir sanākuši vien ap 200 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Uz skatuves, kas uzstādīta pieminekļa pakājē, uzstājas dažādi kolektīvi un solisti, izpildot dziesmas krievu valodā, kā arī dejojot krievu tautas dejas. Šos priekšnesumus, sēžot uz soliņiem, vēro aptuveni 100, galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki. Pasākuma vadītāja pēc katras bērnu un jauniešu izpildītās dziesmas aicina publiku aplaudēt aktīvāk, jo «pārāk klusu aplausu dēļ bērni baidās nākt uz skatuvi».

Citi cilvēki izklīduši pa parka teritoriju, daļa no viņiem apmetušies pustukšajā ēdināšanas zonā, kurā vēl tiek uzstādītas ēdināšanas teltis.

Tikmēr pieminekļa pakājē jau gulst ziedi. Atsevišķos pušķos iesietas lentes Krievijas karoga krāsā. Biedrības «9.maijs.lv» pārstāvji dala klātesošajiem svētku karodziņus.

Galvenie pasākumi ir iecerēti 9.maijā, kad tradicionāli uz pieminekli dodas tūkstošiem cilvēku.

Teritoriju apsargā apsardzes firma, patrulē Valsts policija, kā arī dežūrē mediķi.

Komentāri (269)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu