Foto: Svinības Uzvaras parkā uzņem apgriezienus (381)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Jau vēstīts, ka šodien, 9. maijā, Uzvaras parkā pulcējušies vairāki simti cilvēku, lai atzīmētu Krievijā atzīmējamās Uzvaras dienas svinības. Sanākušo vidū vairāk ir vecāka gada gājuma cilvēki, tomēr atnākuši arī jaunieši un vairāki skolēni. Daudziem pie apģērba piespraustas Georga lentītes. Drošību piemiņas pasākumā nodrošina ne tikai Valsts policija, bet gan arī vairākas apsardzes firmas. Ceļu policija uzrauga satiksmi gar Uzvaras laukumu, parkā dežūrē arī vairākas mediķu brigādes.

Pasākuma turpinājumā plkst.15 sāksies gājiens, kura mērķis ir saglabāt ģimenes atmiņas par tiem ģimenes locekļiem, kuri 2.Pasaules kara laikā ir cīnījušies Sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju. Pasākumu pieteikušas privātpersonas Margarita Dragile un Elizabete Krivcova.

Šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā pieteikusi arī biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Tā plānota Latviešu strēlnieku laukumā laikā no plkst.15. Sapulces mērķis ir atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu.

Līdz šim brīdim nav aizturēta neviena persona un nav noformēts neviens administratīvā pārkāpuma protokols. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību uz vietas strādā policija, ugunsdzēsēji un mediķi.

Kā ziņots, Latvijā šodien atzīmē Eiropas dienu.

Komentāri (381)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu