Putins 9. maija uzrunā uzsver Krievijas varenību (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vladimirs Putins apsveicis Krievijas iedzīvotājus Uzvaras dienā. Sarkanajā laukumā uzstājoties pirms parādes sākuma, Putins paziņoja, ka pasaulē nav un nebūs tāda spēka, kas «spētu iekarot mūsu tautu,» vēsta «Doždj».

«Mums ir jāatceras, ka uzvara ir prasījusi lielus upurus, ka karš ir aiznesis miljoniem dzīvju. Šo šausminošo traģēdiju neizdevās novērst pirmkārt rasu nevienlīdzību noziedzīgās ideoloģijas un pasaules vadošo valstu atsvešinātības dēļ,» sacīja Putins.

Viņš piebilda, ka tas ļāvis nacistiem sākt pašu nežēlīgāko un asiņaināko karu un «savām zvērībām pakļaut gandrīz visas Eiropas valstis».

«Padomju savienībai nacisti veica pašus spēcīgākos sitienus. Bet nē – nebija un nebūs spēka, kas spētu iekarot mūsu tautu. Tā aizstāvēja savu dzimteni uz dzīvību un nāvi,» uzsvēra Putins.

Putins norādīja, ka šodien «pati dzīve» prasa paaugstināt valsts drošības potenciālu.

«Bet efektīvai cīņai ar terorismu, ekstrēmismu, neonacionālismu, citiem draudiem nepieciešama starptautiska savienoto spēku konsolidācija. Mēs esam atvērti šādai sadarbībai,» sacīja Krievijas prezidents.

Pēc prezidenta uzrunas Sarkanajā laukumā sākās karavīru parāde, kurā piedalījās vairāk nekā desmit tūkstoši karavīru. Slikto laikapstākļu dēļ šogad atcelta aviācijas lidojumi.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu