Stokholmas terorakta sarīkotājs uzbrukuma brīdī bijis pieskaitāms (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Stokholmas terorakta sarīkotājs Uzbekistānas pilsonis Rahmats Akilovs bija pieskaitāms brīdī, kad ar kravas automašīnu ietriecās cilvēku pūlī, secināts psihiatriskajā novērtējumā.

Zviedrijas Nacionālā tiesu medicīnas pārvalde Akilova novērtējuma rezultātus trešdien iesniedza Stokholmas apgabaltiesā. Pārbaudēs secināts, ka Akilovs uzbrukuma brīdī necieta ne no kādiem garīgiem traucējumiem.

Mediķi secināja, ka arī izmeklēšanas laikā Akilovam nav bijušas nekādas mentāla rakstura problēmas, tādēļ nav pamata apsvērt psihiatrisko aprūpi kā daļu no iespējamā soda.

Akilova advokāts paziņoja, ka mediķu spriedums neietekmēs izmeklēšanu.

«Tas nemaz neietekmē izmeklēšanu. Tas tiek regulāri darīts tādu nopietnu lietu gadījumos kā šī. Tas saistīts tikai ar soda mēra noteikšanu,» ziņu aģentūrai TT norādīja Akilova advokāts.

Prokurors trešdien lūdza tiesu atvēlēt ilgāku laiku sākotnējai izmeklēšanai šajā lietā, norādot, ka vēl jāpaveic daudzas lietas, pirms izmeklēšanu varēs noslēgt.

Iepriekš prokurors izteicās, ka izmeklēšana var ilgt pat veselu gadu.

Akilovs 7.aprīlī ietriecās ar kravas automašīnu cilvēku pūlī Stokholmā. Šajā uzbrukumā dzīvību zaudēja pieci cilvēki un vairāki tika ievainoti. Akilovs ir atzinies «teroristiska nozieguma» pastrādāšanā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu