Sākas Venēcijas starptautiskā mākslas biennāle, kurā Latviju pārstāv Miķelis Fišers (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

13, maijā Venēcijā atklās starptautisko mākslas biennāli, kurā Latvija piedalīsies ar ekspozīciju «Kas slikts var notikt», kuru veidojis mākslinieks Miķelis Fišers.

Latvijas paviljona mākslinieks Fišers skaidroja, ka viņš ar ekspozīcijas palīdzību vēlas parādīt, kā dzīve uz Zemes ir izniekota.

Latvijas paviljona stāsts līdz skatītājiem nonāks Fišeram raksturīgā veidā, proti, provokatīvos darbos, kuros ir mistiskas pasaules, sazvērestības teorijas, ezotērisku piedzīvojumu ilustrācijas, kas izmanto reālajā dzīvē zināmus tēlus - ķirzakcilvēkus, citplanētiešus, teiksmainus dievus, kā arī dokumentālus personāžus.

Pēc Fišera paustā, Latvijas ekspozīcijas apmeklētāji Venēcijā šos tēlus iepazīs kokgrebumos, gaismas un skaņas instalācijā, kā arī lielizmēra gleznā.

Venēcijas mākslas biennāle ir senākais, nozīmīgākais un viens no apmeklētākajiem mākslas pasākumiem pasaulē. Biennāle notiek reizi divos gados. 2015.gadā biennāli apmeklēja 500 000 cilvēku. Latvija Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999.gada.

Šogad biennāle norisināsies līdz 26.novembrim.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu