Pāvests sola «nespriest» par Trampu pirms viņa uzklausīšanas (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Francisks sestdien paziņoja, ka «nespriedīs» par ASV prezidentu Donaldu Trampu pirms viņa uzklausīšanas gaidāmajā Trampa vizītē Vatikānā.

Pāvests arī sacīja, ka cer atrast kopēju valodu ar Trampu, lai gan viņiem ir atšķirīgi viedokļi dažādos jautājumos no migrācijas līdz klimata izmaiņām.

«Es nekad neesmu spriedis par kādu, viņu vispirms neuzklausot,» Francisks sacīja pāvesta lidmašīnā, atgriežoties no Portugāles apmeklējuma. Viņš piebilda, ka cer sadzirdēt «miera vēsti pasaulei».

Trampa tikšanās ar pāvestu ir paredzēta 24. maijā.

«Es domāju, ka viņš teiks to, ko viņš domā,» teica Argentīnā dzimušais Romas katoļu baznīcas galva.

«Lai atrastu durvis, kas būtu pat nedaudz atvērtas, ir jārunā par vienkāršām lietām un jāvirzās uz priekšu. Soli pa solim, miers tiek veidots katru dienu,» piebilda Francisks.

Abi līderi iepriekš ir parādījuši sevi pretējās politiskās pozīcijās, sevišķi mediju diskusijā 2016. gada februāri, kad Tramps vēl centās panākt savu izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām.

«Draudzība starp cilvēkiem ir roku darbs, tā tiek veidota katru dienu, respektējot vienam otru, pastaigājoties kopā. Ir svarīgi būt patiesam par to, ko domā,» teica Francisks.

80 gadus vecais pāvests ir nosodījis ideju par mūru un dzeloņstiepļu žogu izmantošanu nelegālās imigrācijas apturēšanai, savukārt Tramps ir sācis īstenot savu solījumu par mūra uzcelšanu gar Meksikas robežu.

Trampa administrācija arī mēģinājusi slēgt ASV robežas septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem, un tas disonē ar Franciska aicinājumiem laipni uzņemt un integrēt bēgļus.

Pāvests arī ir atbalstījis centienus novērst klimata izmaiņas, savukārt Tramps solījis ASV izstāšanos no Parīzes vienošanās par siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Atbildot uz jautājumu, vai ASV prezidents varētu mīkstināt savu nostāju šajos jautājumos, Francisks sacīja, ka «tas būtu politisks aprēķins, kas nav jādara man».

Viena joma, kurā iespējams atrast kopēju valodu, var būt Trampa centieni ierobežot abortus.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu