Tautā mīlētais mūziķis Rolands Ūdris svin 42. dzimšanas dienu (70)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 18. maijā, savu 42. dzimšanas dienu svin latviešu dziedātājs, grupas «The Hobos» līderis Rolands Balodis-Ūdris jeb tautā mīļi dēvēts par Ūdrīti.

Ūdris atpazīstamību ieguva, pateicoties grupai «The Hobos», - tās 1999. gadā izdotais debijas albums «Numbvision» ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu balvu kā labākais popa un roka albums. Šīs grupas ēra noslēdzās 2004. gadā, izdodot pēdējo albumu «Radio Jah Jah».

2005. kopā ar «The Hobos» ģitāristu Egonu Kronbergu viņš izveidoja apvienību «U.K».

2009. gadā iepazinās ar pašreizējo sievu Ilonu un izveidoja muzikālu projektu «Ūdris & Balode». Pāris ceļoja apkārt pasaulei, muzicēja un vēlāk savu piedzīvojumu aprakstus arī publicēja.

Rolands un Ilona gredzenus mija 2015. gada 20. augustā, abi pieņemot viens otra uzvārdu. Viņiem ir dēliņš Bārts, kurš ir vien pusotru gadu vecs. Rolandam no iepriekšējām attiecībām ir divas meitas – 18 gadus vecā Madlēna un 13 gadu vecā Una.

Jau ziņots, ka Rolandu pagājušā gada sākumā notrieca automašīna. Pēc nelaimīgā notikuma viņš kļuva par pirmās grupas invalīdu.

Četrus mēnešus pavadīja rehabilitācijas centrā, uzveicis depresiju, bet joprojām pārvietojas ratiņkrēslā un tikai ar sievas Ilonas palīdzību cīnās par katru kustību un pašsaprotamu lietu apgūšanu.

Lieldienās mūziķis pat sacerēja savai Ilonai veltītu dzejoli.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu