Notiesāts ļaundaris, kurš izspiedis naudu no Šūmaheriem un solījis apdraudēt viņu bērnu drošību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Psihiatriskajā slimnīcā nogādāts ļaundaris, kurš šantažējis Mihaēla Šūmahera ģimeni. Kā vēsta «Daily Mail», Reitlingenes tiesā noslēdzies process pret 25 gadus veco mākslinieku Huseinu B., kurš sūtījis Šūmahera sievai Korinnai elektroniskā pasta vēstules, kurās tika izspiesta nauda. 

Huseins draudējis apdraudēt Šūmaheru bērnus, tāpat viņš sūtījis sava bankas konta detaļas, lai Korinna viņam pārsūtītu naudu. Tiek vēstīts, ka 2016. gada februārī Korrina saņēma pirmo vēstuli, kurā Huseins esot lūdzi «nelielu ziedojumu» 900 000 eiro apmērā ar piebildi, ka «gadījumā, ja nauda netiks saņemta līdz 2016. gada 31. martam, Šūmaheru pāra bērni piedzīvos daudz nepatīkamu brīžu. Tāpat arī «Formula 4» sacensībās būs daudz nelaimes gadījumu».

Mihaēla Šūmahera dēls Miks pērn bija 18 gadu vecs un startēja «Formula 4» klasē. Korinna pilnībā ir pārņēmusi ģimenes biznesu, rūpējoties par bērniem un smagi cietušo Mihaēlu, kurš 2013. gada decembrī smagi cieta slēpošanas negadījumā.

Korinna nekavējoties ziņojusi policijai par šīm vēstulēm, un tika sākta izmeklēšana par izspiedēju, kurš vēlējās iegūt Šūmaheru naudu.

Tiesnesis Eberhards Haušs tiesā norādīja, ka «Huseins rīkojies bezatbildīgi un zemiski, uzrakstot savu bankas kontu». 25 gadus vecais izspiedējs atzina savu vainu sev piespriestajās apsūdzībās vien sakot, ka «viņš visu ir izplānojis, taču nevar pateikt, kādēļ».

Prokuratūra pieprasīja divus gadus ilgu probācijas periodu, taču izspiedējs saņēma vienu gadu un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu. Papildus tam, izspiedējam būs jāmaksā 4500 eiro liels sods, kā arī 50 stundas jāpavada piespiedu darbos, un jāiziet piespiedu psihoterapijas kurss.

Iepriekš vēstīts, ka Šūmahers 2013. gada decembrī smagi cieta negadījumā Alpos, pēc kura viņš ilgi bija komā. 2014. gadā viņš no komas pamodās, taču joprojām nespēj ne staigāt, ne runāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu