Ventspilī būvēs divas jaunas bibliotēkas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot attīstīt mūsdienīgu bibliotēku tīklu, Ventspilī taps vēl divas jaunas bibliotēkas, kas piedāvās arī daudzveidīgus kultūras un atpūtas pasākumus.

Viens no projektiem ir Bērnu aktivitāšu un interešu centrs jeb Bērnu bibliotēka. Lai arī mēs dzīvojam digitālajā laikmetā, tomēr bibliotēkas dzīvais apmeklējums joprojām ir aktuāls. Tā kā mūsu pilsētas bibliotēka ir moderna un inovatīva, piedāvājot arī interaktīvās spēles, jaunā paaudze labprāt to apmeklē un pieprasījums pēc bibliotēkas pakalpojumiem arvien pieaug. Esošās telpas Galvenajā bibliotēkā bērnu vajadzībām kļuvušas pārāk šauras. Tādēļ pašvaldība Bērnu bibliotēkas vajadzībām iegādājusies ēku Akmeņu ielā 5, ko paredzēts rekonstruēt.

Foto: Publicitātes foto

Pašvaldība vēlas, lai nelielā aktivitāšu centra telpās tiktu organizēti dažādi pasākumi bērniem – dzimšanas dienas un citas svētku ballītes, kā arī notiktu latviskās dzīvesziņas un folkloras apguve un darbotos mazuļu un jauno vecāku skola. Bērnu aktivitāšu un interešu centrs dos iespēju ikvienam bērnam no bēbīšu vecuma līdz 6.klasei attīstīt savu talantu, patstāvību un intelektu, sagatavoties mācību procesam.

Šobrīd objektam top skiču projekts un tiek risināts teritorijas labiekārtojuma un automašīnu stāvvietu jautājums. Projekta kopējās izmaksas plānotas 850 tūkstoši eiro apjomā, no tiem 712 tūkstoši eiro tiks piesaistīti no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem.

Arī Gāliņciemā taps Daudzfunkcionāls pakalpojumu centrs jeb Gāliņciema bibliotēka. Pašlaik Gāliņciema bibliotēka atrodas pārāk šaurās telpās, ēkā, kas nav būvēta šādam mērķim. Ir pienācis laiks uzbūvēt jaunu, kvalitatīvu, mūsdienīgu bibliotēkas ēku, kas līdzīgi kā Pārventas bibliotēka, vienlaicīgi būtu arī mikrorajona sabiedriskais un kultūras centrs, piedāvājot koncertus, izstādes, teātra un kino izrādes. Bibliotēkā tiks izveidots jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktivitāšu centrs, bērnu rotaļnodarbību un dzimšanas dienu svinību vieta. Sadarbībā ar izglītības un kultūras iestādēm tiks organizētas jauno dabas un kultūras vēstures pētnieku nodarbības, seno arodu apguves darbnīcas un citas aktivitātes.

Topošais centrs būs skaista arhitektūras pērle, jauns pilsētas tūrisma objekts. Projekta īstenošana izmaksās 2,3 miljonus eiro un no ES fondiem paredzēts piesaistīt 1,9 miljonus eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu