Foto: Pārlieku tuklam pērtiķim Taizemē nozīmēta strikta diēta (12)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Taizemē izglābts pārlieku aptaukojies savvaļas pērtiķis, kurš pārticis no tūristu atstātajām ātrajām uzkodām un saldinātajiem dzērieniem. Nu pērtiķim nozīmēta strikta diēta no liesa proteīna, augļiem un dārzeņiem.

Savvaļas dzīvnieku uzraugi apjomīgo pērtiķi, kuru vietējie iesaukuši par Resno onkuli, notvēra pēc tam, kad sociālajos tīklos pagājušomēnes sāka izplatīties tā fotogrāfijas.

Taizemē savvaļas pērtiķi brīvi staigā apkārt, piesaistot tūristus, kuri tos baro un spēlējas ar tiem. Lielākā daļa pērtiķu (arī Resnais onkulis) ir makaki, un to parastais svars ir aptuveni deviņi kilogrami.

Resnā onkuļa svars teju trīs reizes pārsniedz normu – viņš sver 26 kilogramus.

«Notvert viņu nebija viegli,» saka savvaļas dzīvnieku uzraugs Kača Phukems. «Viņš bija sava bara līderis, tāpēc, kad devos iekšā, man nācās no pārējiem atvairīties ar nūjām.»

Foto: AP/Scanpix

Resnajam onkulim bija rokaspuiši – citi pērtiķi –, kuri piegādāja viņam ēdienu. Tiesa, to viņš izsniedza arī jaunākiem pērtiķiem.

Resnā onkuļa veterinārārste Supakarna Kaevčota, kura ir atbildīga par viņa diētu, atklāj, ka pērtiķa stāvoklis ir kritisks, jo pastāv augsts sirds slimību un diabēta risks.

Ārsti lēš, ka Resnais onkulis ir 10-15 gadus vecs. Viņa diēta paredz liesa proteīna, augļu un dārzeņu maltītes divas reizes dienā. Supakarna cer, ka pēc dažiem mēnešiem varēs Resno onkuli palaist atpakaļ savvaļā.

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu