Foto: Aleksandrs Sokolovs izbauda Baltkrievijas burvību (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no privātā arhīva

«Zvaigznes ceļo» sezonas noslēguma raidījums ir par fotomākslinieka Aleksandra Sokolova ceļojumu uz Baltkrieviju. Baltkrieviju var saukt par tuvajām ārzemēm, jo Latvijas un Baltkrievijas galvaspilsētas Minsku un Rīgu šķir vien 500 km, ko ar auto var nobraukt sešās stundās. Un vienā mirklī nonākt pavisam citā pasaulē un dzīves ritējumā, un var izbaudīt kaimiņu kultūru visā krāšņumā.

Iepazīstot šo zemi, Aleksandrs sāk ar gastronomiskām izvirtībām – šai tautai patīk baudīt sātīgus ēdienus. Raidījuma laikā varēs uzzināt, ka Baltkrievija nav tikai kartupeļu zeme, bet lielā daudzumā tiek patērētas arī grūbas, tāpat arī šeit ēd dažādus gaļas ēdienus. «Ātrā ēšana» jeb fast food parādījusies vien pēdējos gados, bet aizvien cieņā ir tradicionālie ēdieni.

Šo ceļojumu noteikti var uzskatīt par vienu no eksotiskākajiem, jo tas rosina sajūtas par lietām, kas mums ir pazīstamas, piemēram, arhitektūra, kāda no ēkām būs ļoti līdzīga Rīgā esošajai Zinātnes akadēmijai. Šeit, Baltkrievijā, ir saglabājies gan Ļenina piemineklis, gan universālveikals «Gum», kur veikala plauktos ir ļoti daudz vietēji ražotu preču, sākot ar apģērbu līdz sadzīves tehnikai, kā arī centrālā iela Staļina laika klasicisma stilā.

Baltkrievijā atdzimst tradīcijas un arodi – kā izkalt bultas uzgali un cik smags ir seno šļahtiču zobens, cik droši ir turēties sedlos un kā pierādīt, ka esi īsts vīrs. Un vēl, Baltkrievijas daba, pilis, senais zoodārzs, ūdens izpriecas, dubļu vannas... tas viss Sokolova pārziņā!

19.maijā plkst. 18.00 TV3 raidījumā «Zvaigznes ceļo» varēs vērot, kā kāds senās pils eksponāts samulsināja Aleksandru, kādas pikantas lietas sagaida terārijā, jo, kā izrādās, Aleksandram tiešām neeksistē nekādi noteikumi...

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu