Itālijā ārzemniekiem aizliedz ieņemt muzeja direktoru amatus (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas administratīvā tiesa lēmusi, ka Itālijas valdība nedrīkst algot ārvalstu ekspertus muzeju vadīšanai, ceturtdien paziņojusi Kultūras ministrija.

Tiesas lēmums apdraud nesen īstenotās reformas, kuru mērķis bija modernizēt kultūras sektoru.

2015. gadā Itālijas valdība starptautiskā mērogā meklēja vadošos darbiniekus 20 Itālijas muzejiem un rezultātā noalgoja septiņus ārvalstu pilsoņus, tostarp trīs vāciešus.

Tomēr reģionālā administratīvā tiesa Lacio secināja, ka muzeja vadošo darbinieku meklēšanas un noalgošanas procedūrā pieļautas vairākas kļūdas un noraidīja piecus no 20 pieņemtajiem darbiniekiem.

Kultūras ministrs Dario Frančeskīni tviterī paziņoja, ka tiesas lēmums atstājis viņu bez vārdiem.

Tiesas lēmums tiešā veidā attiecas uz muzeju direktoriem Neapolē, Redžo di Kalabrijā, Taranto un Modēnā un uz austriešu direktoru Mantujas pilī.

Iepriekš Itālijas muzejus drīkstēja vadīt tikai ministrijas birokrāti.

Tiesneši, kas saņēmuši sūdzības no vairākiem noraidītajiem kandidātiem, paziņoja, ka nav pieļaujama novirzīšanās no prasības, lai valsts dienesta darbinieki būtu itāļi.

Frančeskīni ieceltie muzeju vadītāji izpelnījušies atzinību par muzeju peļņas palielināšanu un apmeklētāju skaita pieaugumu. Tomēr kritiķi pārmetuši ministram pārāk lielu koncentrēšanos uz komerciālo pusi.

Frančeskīni paziņoja, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu, bet bijušais premjerministrs Maeto Renci sociālajā tīklā «Facebook» norādīja, ka viņa valdība nav vainojama mēģinājumos mainīt muzejus, bet vainojama nemēģināšanā mainīt reģionālās administratīvās tiesas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu