10 pasaules kino šedevri, kas krāsas atklāj jaunā veidolā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Krāsas ir viens no spēcīgākajiem rīkiem kino režisoru rokās. Ar to palīdzību iespējams radīt īpašu noskaņu, attēlot aktieru raksturus un izcelt svarīgas detaļas, tāpēc ir ļoti svarīgi, ka katra vizuālā nianse pie skatītāja nonāk tieši tāda, kādu to bija paredzējis režisors. Pateicoties attīstītākai kvantu punktu tehnoloģijai, Samsung QLED TV var attēlot precīzas krāsas un sasniegt 100% krāsu apjomu, tā sniedzot kino skatīšanās pieredzi, atrodoties mājās.

Portāla Mashablekino apskatnieki apkopojuši 10 filmas, kurā krāsu spēle ir labākā visā kino vēsturē. Pateicoties augstajam HDR1500 līmenim, skatoties tās uz QLED TV, skatītāji varēs redzēt vissīkāko attēla detaļu – bez krāsu zuduma vai pārveidošanas. Turklāt nebūs jāuztraucas par telpas apgaismojumu, jo bagātīgie un dziļie melnās krāsas līmeņi kopā ar attēla kontrastu nodrošina vienādi labu pieredzi gan dienas gaismā, gan vakara krēslā.

Mashablekino

1. In the Mood for Love ir 2000. gadā veidota romantiskā drāma, kas skatītājus pārsteigs ar piesātinātām krāsām un toņiem, kas ekrānā mirdzēs kā dārgakmeņi.

2. Visas Roja Andersona triloģijas The Living Trilogy daļa ir veidotas pēc mēma kino principiem, kas skatītajam savu uzmanību ļauj koncentrēt tieši uz aktieru vizuālajiem tēliem un izpausmēm.

3. The Grand Budapest Hotel ir viena no Oskara balvas laureātēm, par kurā veiksmīgi izmantotajiem pasteļtoņiem, vairākkārt pozitīvi izteikušies arī kino kritiķi.

4. Neona gaismu spozmi un izteiksmīgumu skatītāji novērtēs filmā Only God Forgives.

5. Franču filmā Contempt ar Bridžitas Bordo piedalīšanos krāsas izmantotas kā slēptie simboli – pretkrāsas aktieru tērpos un scenogrāfijā veido paralēlo sižeta līniju.

6. Sarkanās, baltās un melnās krāsas saspēle noteikti ir tas, kas filmu Cries and Whispers atšķir no citām zviedru kino pērlēm.

7. Alfrēda Hičkoka filmā Vertigo katram aktierim piešķirta konkrēta krāsa, un cītīgākie skatītāji pamanīs, ka tā atspoguļojas ne tikai varoņu tērpos, bet arī raksturos.

8. Sin City ir film noir stila filma, kurā baltās un melnās krāsas kontrasti izcelti ar košām detaļām.

9. Filma O Brother, Where Art Thou? veidota sēpijas tonī, ļaujot skatītājam ekrāna otrā pusē pašam sajust Amerikas stepju tveici.

10. The Fall ir mītiem caurvīts stāsts, kurā sava loma piešķirta gan karaliskajām krāsām, gan arhitektūras mozaīku detaļām.

Lai uzzinātu vairāk par Samsung QLED TV un tā spēju iedzīvināt ik katru toni, aicinām apmeklēt www.samsung.lv

www.samsung.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu