Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/30/11123753t1he489.jpg)
Mīdiju zupa
Nepieciešams
- 500 g mīdiju bez čaulām
- 2 seleriju kāti
- ķiploks
- 300 ml baltvīna
- 200 ml saldā krējuma
- šampinjonu
- sāls
- pipari
- čili
Pagatavošana
Sīki sagriež ķiploku un selerijas kātus, liek sautēties katlā.
Pievieno saldo krējumu, baltvīnu un ūdeni (zupas šķidrumam vajadzētu būs līdz 800 ml), atstāj sautēties 15 minūtes uz nelielas uguns.
Pievieno mīdijas un sagrieztus šampinjonus, kā arī sāli, piparus un čili pēc garšas.
Vāra aptuveni 15 minūtes.
Pasniedz ar grauzdētu maizīti.