Foto: Asiņainais Korejas karš krāsainās bildēs (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WENN / Vida Press

Kuģi gatavojas Inčonas kaujai, karavīri kāpj lidmašīnā, lai dotos bombardēt Phenjanu, armijas manevrus apgrūtina sniega kārta, artilērija ievāc savu nāves ražu – tās ir dažas fotogrāfijas no Korejas kara, kuras nupat ieguvušas krāsas.

Šo atjaunināto fotogrāfiju autors ir 54 gadus vecais elektriķis Roistons Leonards (Royston Leonard) no Kārdifas, Velsas, kura hobijs ir digitāli pārveidot vēsturiskas melnbaltās fotogrāfijas.

«Karš ir elle, un tajā uzvarētāju nav,» saka Leonards, «tomēr jebkurā atjaunotā fotogrāfijā ir zināma estētika – pat pašās briesmīgākajās no tām.»

Korejas karš sākās 1950. gada 25. jūnijā un ilga nedaudz vairāk kā trīs gadus. Šī militārā konflikta laikā gāja bojā gandrīz pieci miljoni cilvēku, no kuriem lielākā daļa bija korejiešu civiliedzīvotāji.

Karš vēl vairāk nostiprināja naidu starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju. Ņemot vērā lielvalstu militāto retoriku un iespējamos kara draudus reģionā, fotogrāfiju autors uzskata, ka šīs bildes kādam var kalpot kā atgādinājums par kara šausmām.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu