Parīzes teroraktā iesaistītā restorāna īpašnieks saņēmis sodu par savu alkatību (48)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes teroraktā iesaistītā restorāna īpašniekam, kurš pārdevis terorakta videomateriālu Lielbritānijas medijam «Daily Mail», tiesa piespriedusi sodu, vēsta «The Local». 

Videomateriāls ar šokējošo saturu nonāca mediju redzeslokā visā pasaulē, un tajā redzams brīdis, kad 2015. gada 13. novembra vakarā terorists atklāja uguni pret pārbiedētajiem klientiem un darbiniekiem restorānā «Casa Nostra». Toreiz uzbrukumos šajā restorānā, koncertzālē «Bataclan» un pie «Stade de France» stadiona kopā tika nogalināti 130 cilvēki.

Šonedēļ «Casa Nostra» 45 gadus vecais īpašnieks Dmitrijs Mohamadi (Dimitri Mohamadi) tika atzīts par vainīgu, «nododot videomateriālu nepiederošai personai».

Kāds franču žurnālists ar slēpto kameru fiksējis, kā dažas dienas pēc terorakta Mohamadi pārdeva videomateriālu «Daily Mail» reportierim par 50 000 eiro. Mohamadi pārdeva ar novērošanas kameru tapušo materiālu, kurā redzams uzbrukuma sākums.

Mohamadi noliedza, ka būtu pārdevis šo videomateriālu, taču Francijas tiesa viņam piesprieda 10 000 eiro sodu. Tāpat tika sodīti vēl divi cilvēki, kuriem piespriests attiecīgi 5000 un 1000 eiro liels sods. Tāpat katram sodītajam būs jāsamaksā 6000 eiro liels sods piecām privātpersonām, kuras izteikuši protestu šajā lietā, jo divi vīrieši un sieviete atpazinuši sevi pārdotajā videomateriālā. Viņi norādījuši, ka šis video negatīvi ietekmējis viņus un viņu ģimenes.

Atsaucoties uz franču žurnālistu Džaferu Aī Odā (Djaffer Ait Aoudia), kurš nofilmēja vienošanās, kā arī naudas nodošanas procesu slēptajā kamerā, policija pirmā redzēja novērošanas kameru materiālu, taču Mohamadi izveidoja tā kopiju un neatļauti pārdeva to medijiem.

«Daily Mail» gan neuzskata, ka video iegūšanas procesā būtu bijis kāds pārkāpums. «Veidā, kā laikraksts ieguvis šo video, nav nekā sodāma. Tas tika iegūts godīgā konkurencē ar Francijas un starptautiskajiem medijiem, kas ļāva gūt svarīgu ieskatu tajā brīdī ļoti aktuālā stāstā. Video publikācija bija viena no daudzām, kas atklāja notikušā sekas un ļāva apjaust notikušo gan laikrakstā, gan tā interneta versijā «MailOnline»,» teikts «Daily Mail» paziņojumā.

Tiesa, šāds Mohamadi solis ir nospēlējis par sliktu Mohamadi restorānam - sociālajos tīklos lietotāji aicina boikotēt šo restorānu, ņemot vērā, ka «restorāna īpašniekam vajadzētu atvainoties bojāgājušo tuviniekiem un tad atdod savu netīro naudu cietušajiem».

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu