Obama asi reaģējis uz Trampa paziņojumu par izstāšanos no Parīzes klimata līguma (106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

«Prezidenta Donalda Trampa administrācija pievienojas mazai saujiņai pasaules nāciju, kuras noraida nākotni,» tā uz Trampa paziņojumu par ASV izstāšanos no Parīzes klimata līguma reaģējis ASV bijušais prezidents Baraks Obama.

ASV pievienojas Sīrijai un Nikaragvai, kuras vienīgās pasaulē neatbalsta Parīzes vienošanos.

Viņš kritizējis Trampa lēmumu, vienlaikus paužot pārliecību, ka ASV smagi strādās pie tā, lai aizsargātu mūsu planētu.

Jau ziņots, ka Tramps pieņēmis lēmumu, ka ASV jāizstājas no vēsturiskā Parīzes klimata vienošanās līguma, par to viņš paziņojis īpaši sasauktā preses konferencē pie Baltā nama.

Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā solīja pārskatīt ASV dalību šajā līgumā, taču līdz šim tas vēl nebija izdarīts. Viņš nodēvējis šo vienošanos par «vienpusīgu» un paziņojis, ka ASV maksājusi «miljardus», lai to izpildītu, kamēr tādas valstis kā Ķīna, Krievija un Indija nav maksājušas «neko».

Parīzē panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Republikāņu pretestības dēļ ASV Senāts neapstiprināja Parīzes klimata vienošanos, tādēļ tai ASV nav tiesiski saistoša līguma spēks, un Vašingtona var salīdzinoši viegli no tās atteikties.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu