Aculiecinieks: Uzbrucēji pārgieza rīkles bāru apmeklētājiem, kliedzot «šis ir par Allāhu!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trīs teroristus, kas sestdienas vakarā Londonā nogalināja sešus un ievainoja vismaz 30 cilvēkus, aculiecinieki pēc izskata raksturojuši kā Vidusjūras valstu izcelsmes. Brīdī, kad viņu vadītā automašīna  uz Londonas tilta ietriecās gājēju pūlī, viņi esot klieguši «šis ir par Allāhu!».

Pēc tam uzbrucēji sadūruši policistu un uzbrukuši cilvēkiem bāros un restorānos. Tiek ziņots, ka viens no upuriem saņēmis piecus dūrienus krūtīs.

Aculiecinieki stāsta, ka vīrieši, kuriem bija uzvilktas pašnāvnieku vestu imitācijas, dauzījuši bāru logus, pārgriezuši rīkles bāru apmeklētājiem.

Policija neitralizējusi uzbrucējus astoņas minūtes pēc izsaukuma.

«Daily Mail» publicējis kāda aculiecinieka stāstu, kurš apgalvo, ka vīrieši bijuši vecumā ap 30 gadiem. Džerards redzējis, kā viņi 15 reizes iedur kādai meitenei, kliedzot «tas ir par Allāhu!»

Vīrietis pastāstījis, ka uzbrucēji skrējuši visos bāros pēc kārtas, sadurot visus, kas pagadījās ceļā. Aculiecinieks esot sviedis uzbrucējiem ar pudelēm, jo tas bijis vienīgais veids, kā censties izglābt upuru dzīvības un aizkavēt uzbrucējus.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros nogalināti seši upuri, un policija nošāvusi trīs uzbrucējus.

Pirmajā incidentā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus, no kuriem vairāki miruši, bet otrs incidents notika tirgū «Borough Market» šī tilta tuvumā, kur tika sadurti cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu