Lielbritānijas premjerministre sasauc ārkārtas drošības padomes sapulci; nāks klajā ar paziņojumu (167)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien sasaukusi ārkārtas došības padomes «Kobra» sapulci, pulksten 10 pēc Lielbritānijas laika (pulksten 12 pēc Latvijas laika) premjerministre gatavojas nākt klajā ar paziņojumu saistībā ar pagājušās nakts terorakteim.

Meja izteikusi milzīgu paldies policijai un ārkārtas dienestiem, kuri pašaizliedzīgi strādāja notikuma vietā.

«Mūsu domas ir ar tiem, kuri cietuši šajos šausmīgajos notikumos,» sacījusi premjerministre.

Terorakti notikuši vien 4 dienas pirms gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Mejas vadītā Konservatīvā partija apturējusi priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8.jūnijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Kā ziņots, Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros nogalināti seši upuri, un policija nošāvusi trīs uzbrucējus, svētdien paziņoja Londonas policija.

Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū «Borough Market» šī tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus.

Londonas policija uzskata, ka ir nošāvusi visus uzbrucējus, kas bija uzvilkuši spridzekļu vestu imitācijas. Bruņoti policisti nošāva trīs aizdomās turētos astoņu minūšu laikā pēc pirmā zvana ārkārtas situāciju dienestiem.

Londonas Ātrās palīdzības dienests pavēstīja, ka uzbrukumos uz Londonas tilta un tirgū ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība Londonas slimnīcās.

Komentāri (167)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu