Pašvaldību vēlēšanās nobalsojušas 68 par noziegumiem apcietinātas personas (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kitsadakron, CC BY-NC-ND 2.0

Pašvaldību vēlēšanās cietumos nobalsojušas 68 par noziegumiem apcietinātas personas, aģentūra LETA noskaidroja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Rīgas Centrālcietumā pie vēlēšanu urnām devās 39 ieslodzītie, Liepājas un Daugavgrīvas cietumos - devās katrā pa desmit ieslodzītajiem. Iļģuciema sieviešu cietumā nobalsoja astoņas ieslodzītās, bet Valmieras cietumā nobalsoja tikai viena persona.

Savukārt lielākajā īslaicīgās aizturēšanas vietā Latvijā - iekšlietu iestāžu kompleksā Čiekurkalnā, neviens nebija pieteicies balsot vai arī tajā ieslodzītās personas nebija deklarētas Rīgas reģionā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Pašvaldību vēlēšanās aizdomās turētām, apsūdzētām vai tiesājamām personām, kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, Latvijas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija nodrošināja balsošanu ieslodzījuma vietā. Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārvaldītajos cietumos atrodas 450 personas, kurām bija tiesības balsot pašvaldību vēlēšanās.

Notiesātajām personām pašvaldību vēlēšanu likums liedz piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu