Nav izslēgta Liepājas domes koalīcija bez Seska (121)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien sekmīgi noslēgušās pirmās sarunas starp iespējamajiem jaunās Liepājas domes koalīcijas partneriem - Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un «Saskaņu». Līdz ar to nav izslēgts, ka ārpus jaunās Liepājas domes koalīcijas varētu palikt ilggadējā Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija.

Kā aģentūru LETA informēja «Saskaņas» līderis Liepājā Valērijs Agešins, «Saskaņas» deputātiem šodien notikusi tikšanās ar LRA, tostarp ar šī saraksta līderi Liepājā Jāni Vilnīti.

«Sarunas bija par sociālo bloku. Mūsu uzstādījumi ir bezmaksas sabiedriskais transports pensionāriem, brīvpusdienas skolēniem līdz 9.klasei un pabalsts līdz 300 eiro jaundzimušajiem. No LRA puses konceptuālu iebildumu nebija,» apgalvoja Agešins.

Vienlaikus Agešins uzsvēra, ka «pašlaik sarunas notiek nevis par amatiem, bet par priekšvēlēšanu programmu.» Turpmāk plānotas «Saskaņas» sarunas ar LRA arī par citiem jautājumiem. «Neizslēdzu, ka būs sarunas arī ar Liepājas partiju,» piebilda Agešins.

Politiķis izvairīgi komentēja publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka Sesks, iespējams, varētu zaudēt mēra amatu.

«To, kas būs Liepājas mērs, zināsim tad, kad jaunā dome sanāks uz pirmo sēdi un balsos. Pašlaik iespēja kļūt par Liepājas mēru un Liepājas vicemēru ir deputātiem no visiem trīs domē ievēlētajiem sarakstiem.»

LRA saraksta līderis Vilnītis, lūgts komentēt publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka Sesks vairs nebūs Liepājas mērs, aģentūrai LETA sacīja: «Es to droši nevaru apgalvot. Nenoliedzu, ka pašlaik esam tuvāk sadarbībai ar «Saskaņu», taču sarunas vēl ir tikai sākušās. Mums ir jātiekas, jārunā par mūsu vērtībām, pilsētas attīstības redzējumu un daudziem citiem jautājumiem.»

Vilnītis apstiprināja, ka LRA nav konceptuālu iebildumu pret «Saskaņas» piedāvāto sociālo programmu, bet vienlaikus LRA uzsvērusi, ka svarīgi saprast, kur ņemt finanšu resursus, lai šos plānus realizētu.

Vilnītis arī piebilda, ka ar četriem «Saskaņas» deputātiem esot «viegli komunicēt», un viņi esot sabiedrībā zināmi, cienījami cilvēki.

Ar Liepājas partiju LRA pagaidām bijušas tikai neoficiālas sarunas, un pašlaik «nav indikāciju», vai un kad varētu notikt oficiālas sarunas.

Jau ziņots, sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās Liepājā visvairāk balsu ir ieguvusi esošā mēra Seska vadītā Liepājas partija, kā arī LRA. Liepājas partiju atbalstīja 31,26% vēlētāju, LRA - 29,15%. Tāpat domē iekļuvusi arī «Saskaņa», par kuru nobalsoja 19,58% vēlētāju. Citas partijas 5% vēlēšanu barjeru nav pārvarējušas.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu