Lustīgi aizvadītas Šmakovkas muzeja 1. dzimšanas dienas svinības (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 4. maijā, Daugavpilī nosisinājās Šmakovkas muzeja pirmās dzimšanas dienas svinības.

Apmeklētājus izklaidēja postfolkloras grupa «Rikši» un koklētāja Ilona Stepiņa. Ikvienam interesentam bijaiespēja piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē un dzirdēt meistara stāstus.

Pasākumā notika šmakovkas saldējuma meistarklase, ko rīkoja zinātkāres centrs «Zinoo Daugavpils», un ekskursija «Iepazīsti muzeja ekspozīcijas dārgumus!». Svinību laikā muzejā darbojās arī «Latgalīšu čarauneicys» zīlēšanas salons.

Kā jau ziņots, kopš atvēršanas brīža pagājušā gada jūnija sākumā Šmakovkas muzeju Daugavpilī līdz maija beigām bija apmeklējuši vairāk nekā 7600 interesentu.

Latvijā lielākā šmakovkas muzeja digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Līdztekus stāstam par dzēriena tapšanu, te ir pieejama arī izsmeļoša informācija par Latgales vēsturi, kas palīdz izprast reģiona vēstures svarīgākos posmus. Muzeja ekspozīcijām ir arī izglītojoša loma, jo tās sniedz informāciju par alkohola lietošanas sekām.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu