Londonas terorista ģimenes mājās Pakistānā veikta kratīšana; atklāj detaļas par viņa iepriekšējo darbu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas terorista Hurama Šazida Būta ģimenes mājās Paksitānā veikta kratīšana. Noskaidrots, ka slepkava strādājis Vestminsteras metro stacijā, un viņam bijusi pieeja tuneļiem zem parlamenta. 

Kā vēsta «The Telegraph», 27 gadus vecais Pakistānā dzimušais Lielbritānijas pilsonis Būts un Rašīds Redauans, kurš uzdevās par Marokas - Lībijas pilsoni, pastrādāja asiņaino uzbrukumu, kurā mira septiņi cilvēki un vēl vairāki tika ievainoti.

Skotlendjarda darbinieki norādīja, ka viņi strādā pie tā, lai atrastu trešo sabiedroto, kamēr 12 cilvēki tika arestēti un vēlāk atbrīvoti bez apsūdzībām. Pašlaik noskaidrots, ka Būts strādājis Vestminsteras metro stacijā, un viņam bija pieeja tuneļiem zem Parlamenta ēkas.

Londonas transporta kompānija apstiprināja, ka Būts strādājis Londonas metro sešus mēnešus, un darbu pametis pagājušā gada oktobrī.

Lielbritānijas pretterorisma virsnieks Marks Raulijs norādīja, ka Būts bija tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, taču nebija pierādījumu, ka viņš būtu plānojis uzbrukumu. Pašlaik nav zināms, vai teroristi bija savstarpēji pazīstami un kā viņi iepazinušies. Iepriekš vēstīts, ka trīs teroristi astoņu minūšu ilgā uzbrukumā nogalināja septiņus cilvēkus. Lielbritānijā ir sēras, un tur noticis jau trešais terorakts pēdējo trīs mēnešu laikā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu