Televizors kā dizaina objekts – mīts vai patiesība? (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms aptuveni diviem gadu desmitiem par apgalvojumu, ka televizors var būt arī dizaina objekts, daudzi noteikti pasmaidītu. Turpretī šodien TV izskats ir kļuvis par vienu no būtiskākajiem kritērijiem jaunas ierīces izvēlē. To, ka televizors var būt kas vairāk par stūrī noliktu ierīci, apliecina arī Samsung jaunākais veikums – QLED TV. Tā izsmalcinātais dizains un tehniskās iespējas attīstījušās roku rokā.

Ekrāns bez rāmja

Pateicoties tam, ka QLED televizora ekrānam nav korpusa apmaļu, skatītāji var just reālas klātbūtnes efektu un kļūt par kulinārijas šova degustatoru vai futbolistu finālspēlē. Atbrīvojoties no liekajām apmalēm, vienlaikus televizora dizaineri panākuši, ka ierīce telpā nerada pārblīvētu sajūtu, kā tas mēdz būt ar senākiem modeļiem.

Metālisks dizains

Metāliskais dizains televizoram ļauj lieliski iederēties gan askētiskā interjerā, kur dominē stikls, gan piepildītā telpā, kur siltuma sajūta tiek panākta ar koku un tā faktūrām. Tas vienlīdz labi izskatīsies gan lielpilsētas dzīvoklī, gan vasaras mājās laukos.

Brīvs no vadiem

Ja līdz šim viens no galvenajiem iemesliem televizora novietošanai stūrī bijuši vadi, kuru paslēpšanai nācies pieiet arī ar radošiem risinājumiem, tad QLED TV noteikti būs pirmais televizors, kuru bez jebkādām bažām var novietot arī istabas vidū. Tā TV statīvs radīts, lai elektrības vadu un optisko kabeli tajā varētu paslēpt. Savukārt Invisible Connection jeb viens, praktiski nemanāms optiskais kabelis savieno televizoru ar tam pieslēgtajām ierīcēm, piemēram, mājas kinozāli, skaļruņus, spēļu konsoli vai citām, ļaujot tās novietot arī pretējā istabas stūrī. Šī īpašā tehnoloģija telpu ļauj iekārtot pēc saviem ieskatiem un iegūt vairāk brīvas vietas.

Pārdomātais 360 grādu dizains televizoru padara par ierīci, kas seko tā īpašnieka vēlmēm un vajadzībām, ne otrādāk.

Īpaši statīvi kā punkts uz i

Īpašie TV stendi paver vēl lielāku brīvību ierīci īpaši akcentēt telpā. Vienotais minimālistiskais dizains televizoram liks izskatīties eleganti gan tad, kad tas būt novietots speciālajā Studio statīvā uz grīdas un līdzināsies mākslinieka gleznai uz molberta, gan tad, kad tas Gravity statīvā būs nolikts uz galdiņa vai kumodes un to būs ērti pagriezt, lai nodrošinātu optimālu skatīšanos no jebkura leņķa.

www.samsung.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu