Londonas mērs: Pēc terorakta pieckārt pieaudzis pret musulmaņiem vērsto noziegumu skaits (79)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pret musulmaņiem vērsto noziegumu skaits pēc sestdienas terorakta Londonā pieckāršojies, trešdien paziņojis Lielbritānijas galvaspilsētas mērs Sadiks Hans.

«Sākotnējā statistika par 6.jūniju liecina par 40% rasistisko incidentu skaita pieaugumu salīdzinājumā ar šī gada vidējiem dienas rādītājiem un par pieckārtīgu islamofobisko incidentu skaita pieaugumu,» teikts mērijas izplatītajā paziņojumā.

Otrdien reģistrēti 54 rasistiski incidenti, kamēr vidēji šogad dienas laikā tikuši reģistrēti 38 šādi gadījumi.

20 no šiem incidentiem bijuši vērsti pret musulmaņiem, kamēr visa 2017.gada laikā līdz šim dienā vidēji bijuši 3,5 šādi atgadījumi.

Mērijas paziņojumā teikts, ka tas ir arī vairāk nekā pēc 2015.gada novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā Parīzes slaktiņa, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Savā «Facebook» lapā Hans aicinājis londoniešus «apvienoties un nosūtīt visai pasaulei vēsti, ka mūsu pilsētu nekad nesašķels tie, (..) kas vēl mums ļaunu un cenšas iznīcināt mūsu dzīvesveidu».

Vienlaikus mērs brīdinājis, ka policija darīs visu, lai «izskaustu ekstrēmismu no mūsu pilsētas» un ka varasiestādes neizrādīs nekādu iecietību pret naida noziegumiem.

Kā ziņots, trīs islāmistu teroristi sestdienas vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem «Borough Market» tirgū, kas atrodas tilta dienvidu galā. Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot astoņus cilvēkus.

Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guva ievainojumus.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu