Agešins pārliecināts, ka Sesks aizvien vēlas sadarboties ar «Saskaņu» (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Liepājas partijas paziņojums par nesadarbošanos ar «Saskaņu» ir taktika un pēcvēlēšanu aktivitāte, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja «Saskaņas» līderis Liepājā Valērijs Agešins.

Agešins apgalvoja, ka no Liepājas partijas puses ir ļoti liela vēlme tikties ar «Saskaņu». «Būtībā šis paziņojums ir tikai pēcvēlēšanu aktivitāte,» viņš teica, piebilstot, ka saprot šo politisko spēku, jo situācija tam esot sarežģīta, iedzīvotāju atbalsts mazinās.

Politiķis teica, ka «Saskaņa» ir izvēlējusies no sākuma tikties ar Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvjiem un tās saraksta līderi Jāni Vilnīti, un tikai pēc tam ar Liepājas partiju. «Pēc būtības šodien ir sarunu trešais posms. Vakarā divatā izrunāsim mūsu sadarbības iespējamo modeli,» teica Agešins.

Viņš piebilda, ka gaidāmās sarunas būs sarežģītas un diskusijas turpināsies gan šonedēļ, gan nākamnedēļ.

Agešins uzskata, ka pašlaik visiem trim politiskajiem spēkiem ir līdzvērtīgas iespējas vadīt Liepāju, tomēr liepājnieku vairākums vēloties jaunu un spēcīgu līderi. Vaicāts, vai redz sevi kā šādu līderi, politiķis sacīja, ka katrā gadījumā «es kandidēju savā dzimtajā pilsētā ne jau ar mērķi strādāt opozīcijā».

Kā ziņots, Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija uzskata par neiespējamu Liepājas domes koalīcijā sadarboties ar partiju «Saskaņa» un aicina uz sadarbību Latvijas Reģionu apvienību (LRA), vienlaikus respektējot arī LRA tiesības veidot koalīciju ar «Saskaņu», aģentūru LETA trešdien informēja Liepājas partijas biroja vadītāja Dace Gruntmane.

Liepājas partija valdes sēdē, pārrunājot pašvaldību vēlēšanu rezultātus un uzklausot sabiedrībā izskanējušos aicinājumus, secināts, ka nākamajā Liepājas pilsētas domes koalīcijā Liepājas partija kā vienīgo iespējamo modeli saskata sadarbību ar LRA.

Liepājas partija šodien aicinājusi uz sarunām LRA saraksta pārstāvjus.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu