Putins: ASV baidās, ka Ukraina vēlas tuvināties Krievijai (313)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka ASV politika attiecībā uz Ukrainu ir saistīta ar pretestību tam, ka Kijeva un Maskava varētu tuvināties viena otrai. 

Kā vēsta «RIA Novosti», Putins norāda, ka ASV politikas Ukrainā filozofija ir tajā, ka nedrīkst pieļaut Kijevas tuvināšanos Maskavai, jo tajā ir Krievijas varenības pieauguma draudi.

«ASV politikas filozofija šajā reģionā ir tāda, ka nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut Ukrainas un Krievijas tuvināšanos tāpēc, ka kāds tajā redz kaut kādus draudus. Viņi uzskata, ka tas ir Krievijas varenības pieauguma avots, un tādēļ nedrīkst ļaut Ukrainai tuvoties Krievijai,» teica Putins amerikāņu režisoram Oliveram Stounam.

Tāpat Putins atzīmēja, ka ASV un Eiropas valstīs ir cilvēki, kuri rīkojoties pretēji Ukrainas pilsoņu vēlmēm un uzskatiem.

«Man liekas, ka rīkojoties kādu ieceru un ideju vārdā, nevis skatoties, ko tiešām vēlas ukraiņu tauta, nepareizi rīkojušies mūsu partneri gan ASV, gan Eiropā. Radikālo, nacionālistisko elementu atbalsts Ukrainā no vienas puses ir uzvaroša pieeja. Tie, kas vēlējās, savus mērķus sasniedza, malači,» teica Putins.

Iepriekš Putins izteicās, ka ASV izmanto teroristus, lai sašūpotu iekšpolitisko situāciju Krievijā.

Komentāri (313)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu