Uz grozāmgrābšļiem «pavilcies» arī Trampa dēls Barons (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Arī ASV prezidenta Donalda Trampa 11 gadus vecais dēls Barons (Barron) sācis virpināt «fidget spinner» - 12 . jūnijā, ierodoties Mērilendas armijas bāzē, fotogrāfi iemūžinājuši viņu virpinām sarkanu «spinneri».

Biznesa portāls db.lv Valsts valodas centrā uzzināja, ka latviski to vispareizāk būtu dēvēt par vienā no diviem vārdiem: virpināmais vai grozāmgrābslis.

Kā zināms, «fidget spinner» ir uz pirkstiem virpināma rotaļlieta, kurai, pēc ražotāju teiktā, piemīt nomierinošs efekts. Rotaļlieta it kā palielinot koncentrācijas spējas, noņeot stresu un ļaujot trenēt līdzsvara sajūtu.

Internetā parādījušies arī dažādi video, kur jaunieši savā starpā lielās meistarībā un savu pirkstu veiklībā - tā spēj rotēt līdz pat trīs minūtēm.

«Fidget spinner» rotaļlieta pirmo reizi parādījās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad to izgudroja Floridā dzīvojušā sieviete Katrīna Hetingera (Catherine Hettinger) savai septiņus gadus vecajai meitiņai, bet diemžēl sieviete nespēja samaksāt 400 ASV dolāru par patenta atjaunošanu.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu