Šadurskis: Atņemt RPIVA izmaksātās prēmijas būtu ņirgāšanās par cilvēkiem (223)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atņemt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) darbiniekiem izmaksātās prēmijas būtu ņirgāšanās par cilvēkiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Vaicāts, vai gadījumā, ja tiesībsargājošās iestādes konstatēs likuma pārkāpumu, prēmijās izmaksāto naudu būs iespējams atgūt, ministrs atbildēja: «Es ceru, ka nē, jo tā jau būtu ņirgāšanās par cilvēkiem - samaksāt prēmijas un pēc tam tās kaut kādā veidā atņemt.»

Viņš gan nenoliedza, ka vainīgie, ja tādi būs, ir pelnījuši sodu, bet to izlemšot tiesībsargājošās iestādes. Ministrs arī sacīja, ka šī situācija atgādina laupījuma sadali. «Protams, rektore sevi nav aizmirsusi laupījuma sadalē - ar nieka 25 000 eiro,» izteicās ministrs.

Šadurskis arī minēja, ka ir nosūtījis vēstuli RPIVA vadībai un saņēmis arī atbildi, bet tā drīzāk bijusi «tāda tukša saruna».

Kā ziņots, neilgi pēc valdības lēmuma reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei, RPIVA darbinieki naudas balvās un prēmijās saņēmuši 1,4 miljonus eiro. Šadurskis trešdien skaidroja, ka pagājušajā gadā noslēgts RPIVA un tās arodbiedrības Darba koplīgums, kas paredz, ka, ja dibinātājs reorganizē vai likvidē RPIVA, tad augstskolas darbinieki saņem naudas balvas vienas mēnešalgas apjomā par katru nostrādāto gadu. Piemēram, rektore Daina Voita par desmit gadu darba pieredzi RPIVA prēmijā saņēmusi aptuveni 25 000 eiro.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vērsusies Ģenerālprokuratūrā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu izvērtēt akadēmijas darbiniekiem piešķirto prēmiju 1,4 miljonu apmērā likumību.

Komentāri (223)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu