Ogres novada vadību pārņem par izspiešanu apsūdzētais Helmanis (73)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ogres novada deputāti šodien domes priekšsēdētāja amatā ievēlēja līdzšinējo vicemēru, izspiešanā apsūdzēto Egīlu Helmani (VL-TB/LNNK), kurš stāsies Artūra Manguļa (LZP) vietā, aģentūra LETA noskaidroja Ogres novada pašvaldībā.

Par Helmani balsoja 14 no 17 deputātiem - viņa vadītais «Visu Latvijai!» – «Tēvzemei un brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK) saraksts, trīs «Latvijas Zaļās partijas» (LZP) deputāti, divi deputāti no «Saskaņas» saraksta, divi no «Ogres Novadam» rindām un Ilga Vecziediņa kā vienīgā «Apvienības Iedzīvotāji» pārstāve.

Helmanis balsojumā atturējās, bet Jānis Latišs no «Ogres Novadam» saraksta vienīgais neatbalstīja viņa kandidatūru.

Edīte Strazdiņa (LZP) nevarēja ierasties uz sēdi.

Helmanis LETA jau agrāk paudis, ka apsūdzība par izspiešanu netraucētu viņam pildīt novada vadītāja pienākumus.

Saskaņā ar CVK datiem VL-TB/LNNK un LZS apvienotais saraksts Ogres novadā ieguva astoņas deputātu vietas, Savukārt līdzšinējā domes priekšsēdētāja Artura Manguļa pārstāvētā LZP ieguva trīs vietas. Tik pat deputātu Ogres novada domē ievēlēti no partijas «Ogres novadam». Savukārt saskaņa domē pārstāvēta ar diviem, bet «Apvienība iedzīvotāji» vienu deputātu.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējusi partija «KPV LV» ar 4,47% balsu, Latvijas Reģionu Apvienība, kas savākusi 4,03% vēlētāju atbalstu, Kristīgi demokrātiskā savienība ar 2,25% atbalstu un «Vienotība», kas savākusi 3,28% balsu.

Kopumā Ogres novadā vēlēšanās piedalījās 12 842 jeb 49,23% vēlētāju.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu