Trīs palestīnieši Jeruzalemē nodūruši Izraēlas policisti; uzbrucēji nošauti (65)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīs palestīnieši piektdienas vakarā Jeruzalemē nodūra Izraēlas policisti, bet pašus uzbrucējus nošāva drošības spēki, paziņoja Izraēlas policija.

Uzbrukums notika Jeruzalemes vecpilsētas tuvumā, kad musulmaņi atzīmēja gavēņa mēneša ramadāna trešās piektdienas beigas. Šajā laikā desmitiem tūkstoši palestīniešu no Austrumjeruzalemes un Jordānas rietumkrasta apmeklēja lūgšanas Aksas mošejas kompleksā, kas ir islāma trešā nozīmīgākā svētvieta.

«Robežpolicijas darbiniece kritiski ievainota uzbrukumā pie Damaskas vārtiem,» rakstiski paziņoja policijas preses sekretārs Mikijs Rozenfelds. «Policijas vienības, kas ieradās notikuma vietā, sašāva trīs arābu teroristus.»

Policija vēlāk paziņoja, ka sašautie palestīnieši ir nogalināti.

Viņu sadurtā 23 gadus vecā policiste Hadasa Malka kritiskā stāvoklī tika aizvesta uz slimnīcu un tur nomira no ievainojumiem.

Policija paziņoja, ka divi uzbrucēji atklāja uguni uz policistu grupu, kas atklāja pretuguni, bet trešais sadūra netālu esošo policisti.

Jeruzalemes policijas priekšnieks Jorams Halevi informēja, ka uzbrucēji ir identificēti kā palestīnieši no Jordānas rietumkrasta.

Izraēlas iekšējās drošības aģentūra «Shin Bet» informēja, ka uzbrukumu sarīkoja 1998.gadā dzimušie Braa Salahs un Asama Ata un 1999.gadā dzimušais Adel Ankušs. Viņi visi bija no Deirabumašalas ciema Rāmallāhas pilsētas tuvumā un bijuši aizturēti par iesaistīšanos «terorisma darbībā».

Ramadāna laikā Izraēla ir mīkstinājusi ierobežojumus palestīniešu iebraukšanai no Jordānas rietumkrasta.

«Ramadāna laikā ir daudz [palestīniešu] jauniešu, kas ierodas bez atļaujām, viņi izmanto ramadāna iespēju būt Jeruzalemē,» Halevi paziņoja medijiem uzbrukuma vietā.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu