Policija: Uzbrukumam ar mikroautobusu Londonā ir visas terorakta pazīmes (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Uzbrukumam, kas naktī uz pirmdienu notika pie vienas no Londonas mošejām, ir visas terorakta pazīmes, pirmdien paziņojusi policija.

Uzbrukumā dzīvību zaudēja vismaz viens cilvēks, bet desmit guvuši ievainojumus.

Mikroautobusa vadītājs ir aizturēts. Neviens cits aizdomās turētais nav identificēts, žurnālistiem paziņoja Londonas policijas pārstāvis Neils Basu.

Visi cietušie ir musulmaņi.

Viens cilvēks mira notikuma vietā, astoņi tika nogādāti slimnīcā, bet diviem tika sniegta medicīniskās palīdzība uz vietas.

Vismaz divu ievainoto cilvēku stāvoklis ir smags, atklāja policija.

Mikroautobusa vadītāju sagūstīja apkārtējie cilvēki, līdz ieradās policija un viņu aizturēja. Basu sacīja, ka aizdomās turamais mierīgi un ātri nodots policijai un uzslavēja sabiedrību par paveikto.

Kā pastāstīja aculiecinieki, uzbrucējs vēl pēc sagūstīšanas esot kliedzis: «Es gribu nogalināt visus musulmaņus!»

Uzbrucēju no pūļa izrēķināšanās paglābis Ziemeļlondonas Musulmaņu labklājības nama imams Mohammeds Mahmuds, kurš uzstājis, lai dusmu pārņemtie jaunieši rimstas.

«Viņu savaldīja aptuveni trīs cilvēki,» Mahmuds sacīja žurnālistiem. «Mēs redzējām, kā ap uzbrucēju ātri sāka pulcēties cilvēku grupa. Daži mēģināja viņam iesist un iespert.»

«Pateicoties Dieva žēlastībai, mums izdevās viņu ielenkt un pasargāt no tā, ka viņam tiek nodarīts kas ļauns.»

Garām braucis policijas mikroautobuss, un tad uzbrucējs piesliets kājās.

Kad uzbrucējs vests uz policijas auto, viņš izskatījies apjucis un apmulsis.

«Mikroautobusa šoferis sacīja: «Es izdarīju savu daļu,»» dzirdēto atstāstīja Musulmaņu labklājības nama vadības pārstāvis Tufiks Kasimi. «Viņš to izdarīja tīši, lai notriektu un nogalinātu cik vien daudz musulmaņu iespējams.»

Britu raidorganizācijas BBC televīzijai Halids Amins pastāstīja - kad cilvēki jau bija sagrābuši šoferi, «viņš kliedza: «Visus musulmaņus! Es gribu nogalināt visus musulmaņus!»»

Policija apstiprināja, ka uzbrucējs ir 47 gadus vecs vīrietis, kurš aizturēts saistībā ar apsūdzībām terorismā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu