Rešetins vīlies «Spēlmaņu nakts» nominācijās: Domāju boikotēt šo pasākumu (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 19.jūnijā, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tika paziņoti pretendenti «Spēlmaņu nakts 2017» balvām 18 kategorijās. Tomēr aktieru domas no žūrijas lēmuma atšķiras - Dailes teātra aktieris Intars Rešetins sociālajā tīklā «Facebook» paudis savu sašutumu par izvirzītajām nominācijām un ir pat gatavs pasākumu boikotēt.

«Laikam no teātra mākslas neko nesaprotu. SN [red. - Spēlmaņu Nakts] balvām izvirzītas vairākas izrādes no kurām esmu pēc 1. cēlienā aizgājis. Un es neesmu snobs,» savā «Facebook» profilā pirmdienas vakarā rakstīja Dailes teātra aktieris.

Pēcāk Rešetins komentāru sadaļā turpināja domu, sakot, ka vēlas pasākumam citu alternatīvu, kad balsotājs būtu skatītājs.

«Jau kuro sezonu SN žūrija izvirza izrādes un māksliniekus, kas, manuprāt, ir stipri vien viduvēji, proti, nominēto mākslinieciskais sniegums konkrētajā nominācijā, atstājot nepamanītus būtiskos. Vien reti izņēmumi, tiešām reti, kad vērtētāju viedoklis sakristu ar mākslās strādājošo viedokli. Un runa nav par kaut kādiem personiskiem aizvainojumiem, nē, runa ir par SN komisijas laukuma netveršanu, kritēriju un izpratnes būtisko atšķirību.» turpina aktieris, kurš norāda, ka domā boikotēt šo pasākumu un aicina līdzīgi domājošos par to neklusēt.

Vairāk kā 120 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā: Silvija Radzobe – teātra kritiķe, Valda Čakare – teātra kritiķe, Edīte Tišheizere– teātra kritiķe, Henrieta Verhoustinska – teātra kritiķe, Atis Rozentāls – teātra kritiķis, laikraksta «Diena» žurnālists.

šeit!

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu