Latvijā pazīstami cilvēki atklāj, kā tikt pie lieliska šašlika (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašmāju slavenības žurnālam «Privātā Dzīve» atklājušas, kā tikt pie ideāla šašlika, kuru vasaras brīvajos brīžos likt uz grila un baudīt Līgo svētkos. Daži izvēlas paši marinēt gaļu pēc savas receptes, ņemot talkā, piemēram, citronu, sīpolus, piparus, minerālūdeni, ķiplokus, taču citi, lielākoties laika trūkuma dēļ, jau iemarinētu gaļu iegādājas veikalā.

Ilze Šipkēvica (39), Jāņa Šipkēvica, «Radio SWH» valdes priekšsēdētāja, sieva

«Par visu, ko liekam ģimenes galdā, atbildu es, bet mans vīrs un dēls Olivers (2) ir galvenie ēdāji. Vislabāk man padodas tie ēdieni, ko gatavoju pirmo reizi. Tāpēc, marinējot arī gaļu, izvēlos recepti un izmēģinu ko jaunu. Gatavoju tā, lai garšotu ne tikai mums ar Jāni, bet arī dēlam. Jo vienkāršāk, jo labāk. Viņš vēl mazs, tāpēc smagu ēdienu viņam nepiedāvāju. Parasti svaigu gaļu pērku no lauku saimniekiem, galvenokārt vistas, jēra vai jaunlopa gaļu, retāk cūkgaļu. Arī marinētu gaļu parasti iegādājos pie viņiem.

Aija Andrejeva (31), dziedātāja

«Grilēšanai labprātāk izvēlos vistas gaļu, ko iegādājos no kādas zemnieku saimniecības. Parasti iemarinēju to minerālūdenī, jo tā gaļa ātri vien kļūst mīksta. Pievienoju sāli, citronu, piparus, sīpolus, ķiplokus un zaļumus. Var marinēt arī kefīrā. Ja pašai nesanāk laika marinēšanai, iepērkos veikalā «Sky». Tur var nopirkt jau sagatavotus tītara šķiņķīšus lieliskā marinādē.

Valdis Zatlers (62), bijušais Valsts prezidents

«Man ir kādas astoņas receptes, tāpēc pirms marinēšanas vienmēr pajautāju ģimenei, kādu gaļu viņi labāk vēlas. Gaļu iegādājos iepriekšējā vakarā. Parasti pērku veikaliņā netālu no bijušās Bērnu pasaules vai arī Centrāltirgū, kur man ir labi zināms pārdevējs. Vislabākā šim nolūkam ir cūkas kakla karbonāde. Ilgāk par trim četrām stundām gaļu nemarinēju. Visās manās receptēs ir sīpoli un pipari, reizēm arī paprika. Protams, gadās, ka ciemiņi kādreiz atved veikalā iegādātu gaļu spainīšos un ka tā ir patiešām laba. Taču pats nekad nepērku gatavu produktu, jo negribu piedzīvot vilšanos un nervozēt līdz brīdim, kamēr pats to nebūšu pagaršojis. Reiz, kad viesojos Gruzijā, kāds vietējais uzsauca tostu par to, ka tieši Latvijā cep vislabākos šašlikus, jo te gandrīz katrs vīrietis uzskata, ka viņam ir sava recepte.»

Sergejs Jēgers (38), kontrtenors

«Neesmu liels šašlika cienītājs, jo man nepatīk ne grila dūmi, ne piedegusi gaļa. Taču vasarā ir dažādi dārza svētki, un gaļas cepšana ir neizbēgama. Ja nav laika marinādi sagatavot pašam, jāizlīdzas ar veikalā pirktu gaļu. Pērku manas māsas ieteikto «Nākotnes“ vistas gaļas šašliku jogurta marinādē vai cūkas kakla karbonādes šašliku klasiskajā marinādē. Tie ir samērā dārgi, toties, manuprāt, visgaršīgākie gatavie marinējumi. Gaļa ir kvalitatīva un labi iemarinēta, jo cepot tā nekļūst sausa. Man patīk arī tas, ka šos produktus var nopirkt dažādos tilpumos. To, kuru izvēlos, nosaka plānotais ciemiņu skaits.

Pilnu rakstu lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu