Vai pēc 5 gadiem televizoru varēsim saukt par televizoru? (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Televizoru tehnoloģijas, tāpat kā televīzijas skatīšanās paradumi, pēdējo piecu gadu laikā mainījušies ļoti strauji. Ja agrāk par svarīgāko kritēriju jauna TV iegādē ir kalpojusi tā cena, tad šobrīd šo pozīciju arvien pārliecinošāk ieņem ekrāna kvalitāte. Tāpat pēdējās piecgades laikā profesionāli veidotu saturu arvien biežāk aizstājam ar to, ko veidojis kāds blogeris-amatieris.

Kādus pārsteigumus un inovācijas pie tik straujas tehnoloģiju attīstības varam gaidīt vēl pēc pieciem gadiem? – skaidro Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko.

Ekrāns visai sienai

«Samsung pētījumi Baltijas valstīs un citviet pasaulē atklāj, ka cilvēkiem arvien svarīgāk ir augstas kvalitātes saturu baudīt uz liela izmēra televizora,» saka S.Kostjučenko un piebilst, ka, neskatoties uz to, ka mūsdienās TV saturs ir pieejams arī uz mobilajām ierīcēm, skatītājiem svarīga ir klātesamība sajūta, kas ir viena no galvenajām televizora priekšrocībām.

Viņš paredz, ka, balstoties uz šo faktu un cilvēku vajadzībām, jau nākamajā desmitgadē vienīgais ierobežojošais faktors televizora izvēlē būs sienas izmērs, pie kuras tas atradīsies.

Izmēram atbilstoša kvalitāte

«Līdz ar televizora ekrāna palielināšanos arvien lielāks izaicinājums ražotājiem būs attēla kvalitātes nodrošināšana,» tendences ieskicē Samsung pārstāvis. «Apliecinājums tam, ka šajā ziņā esam soli priekšā, ir jaunākais Samsung QLED TV ar kvantu punktu tehnoloģiju un 100% krāsu apjomu. Pateicoties augstajam HDR 1500 līmenim, skatītāji var redzēt ikvienu attēla detaļu tā, kā to bija paredzēts parādīt – bez krāsu zuduma vai pārveidošanas.» S.Kostjučenko arī uzsver – lai tehnoloģiju sniegtās iespējas varētu izbaudīt darbībā, vienlīdz svarīga ir arī atbilstošas kvalitātes un daudzveidīga satura piedāvāšana no tā veidotājiem.

Dizains vienā solī ar tehnoloģijām

Televizora tehniskās iespējas jau šobrīd iet roku rokā ar ierīces dizainisko izpildījumu, taču tiek paredzēts, ka tuvāko gadu laikā tendence iegūs tikai plašākus mērogus. Veidi, kā televizoru un katru tā detaļu padarīt par jebkuram interjeram vai tā lietotāja raksturam atbilstošu objektu, kļūs arvien neierobežotāki. Netradicionāli novietošanas risinājumi, ieliekts ekrāns, krāsu variācijas, materiālu izmantojums ir tikai daži no šiem paņēmieniem.

Brīvs no vadiem

«Jau šobrīd par ikdienu kļuvušās bezvadu austiņas, mūzikas skaļruņi un lādētāji ir apliecinājums šīs tehnoloģijas progresam. Paredzu, ka arī tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā mēs varētu sagaidīt televizorus, kas ar tādām ierīcēm kā spēļu konsole, dekoders, Blu-Ray atskaņotājs un citām būs savienots bez vadiem. Tās noteikti vēl vairāk atvieglos arī ierīču novietošanu telpā,» nākotni raksturo Samsung eksperts un piebilst, ka elektrības vads visticamāk būs pēdējais, kas televizoru piesaistīs kādai konkrētai vietai.

TV robežas saplūst

Pēc Sergeja Kostjučenko domām, televizoru jau šobrīd var uzskatīt par lielu ekrānu ar datora īpašībām. Viņš min, ka tehnoloģijas tuvāko gadu laikā attīstīties tiktāl, ka tas kļūs arī par mājas centrālo pārvaldības rīku – televizors būs tas, ar kuru, pieslēdzoties tam attālināti, piemēram, no darba vietas, varēsim pārvaldīt mājas signalizāciju, novērošanas kameras, regulēt gaisa temperatūru telpā un veikt citas darbības. Jau šobrīd robežas starp to, kur beidzas televizors un sākas spēļu konsole vai mūzikas atskaņotājs, ir grūti definējamas un paredzams, ka nākotnē tās saplūdīs arvien vairāk.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu