Jaunais Rīgas teātris pārceļas uz jaunām telpām (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Jaunais Rīgas teātris (JRT) pirms Līgo svētkiem aizvadīja pēdējās izrādes ēkā Lāčplēša ielā pirms tās rekonstrukcijas un nu sācis pārvākšanos uz «Tabakas fabrikas» telpām.

Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis informējis, ka pēc remonta Lāčplēša ielā 25 JRT būs trīs skatuves, kur katru vakaru jāspēlē izrādes. Tiks veidota arī jauna trupa ar jaunu komplektācijas konceptu.

Tuvāko gadu laikā teātris vēlas piesaistīt vairāk aktieru, kas nav JRT pastāvīgajā trupā, liekot uzsvaru uz tām vecuma grupām, kas pašlaik nav pārstāvētas. Savukārt 2018. gada vasarā Latvijas Kultūras akadēmija uzņems jauno JRT aktieru kursu, kuri tiks speciāli gatavoti tieši teātra vajadzībām.

Hermanis uz JRT nākotni raugās pozitīvi, paužot viedokli, ka «Tabakas fabrikas» telpās pavadītais laiks tiks izmantots, lai atgrieztos pie skatītājiem citā kvalitātē. «Savu teātra «reliģiju» mēs saglabāsim veco, bet piešķirsim tai jaunu enerģiju,» sola Hermanis.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu