Ziemeļkoreja draud Dienvidkorejas eksprezidentei ar nāvessodu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Yonhap/Scanpix

Ziemeļkoreja trešdien paziņoja, ka tā bijušajai Dienvidkorejas prezidentei Pakai Gunhjei piespriedīs nāvessodu par sazvērestību, kuras mērķis bijis nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu.

Paka esot «virzījusi uz priekšu» Dienvidkorejas izlūkdienesta plānu, kurā bijis paredzēts nogalināt Ziemeļkorejas vadību, teikts Phenjanas drošības ministriju un prokuratūras kopīgajā paziņojumā, ko izplatījusi Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

«Mēs pasludinām valsts iekšienē un ārpus tās, ka piespriedīsim augstāko soda mēru lielākā valsts terorakta noziedzniekiem - nodevējai Pakai Gunhjei un marionešu izlūkdienesta bijušajam priekšniekam Li Benho, kas izstrādājuši un forsējuši šokējošus un nelietīgus nodomus kaitēt mūsu vadībai,» teikts paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī Phenjanas ietekmīgā valsts drošības ministrija paziņoja, ka tā izjaukusi ASV un Dienvidkorejas izlūkdienestu plānu - nogalināt Kimu, izmantojot bioķīmiskos ieročus.

Vienlaikus Korejas pussalā saglabājas spriedze Phenjanas kodolambīciju dēļ, bet Vašingtona apsver iespēju no jauna iekļaut Ziemeļkoreju terorismu sponsorējošo valstu sarakstā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu