Lībijā nolaupīti ANO misijas darbinieki (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lībijā pie galvaspilsētas Tripoles trešdien bruņoti cilvēki uzbruka ANO autokolonnai un nolaupīja septiņus ANO misijas darbiniekus, kurus gan pēc dažām stundām atbrīvoja sveikus un veselus, paziņoja drošības spēku pārstāvis.

Uzbrukums notika pie Zāvijas pilsētas apmēram 50 kilometrus uz rietumiem no Tripoles.

«Viņi visi ir atbrīvoti un atrodas drošībā,» sacīja prezidenta apsardzes dienesta ģenerālis Nedžmī al Nakva. ANO darbinieki pēc atbrīvošanas devās uz Mitigas lidostu Tripolē.

ANO Atbalsta misija Lībijā (UNSMIL) apstiprināja, ka šāds incidents noticis uz ceļa starp Surmanu un Tripoli. Misija vēlāk sazinājusies ar viņiem un noskaidrojusi, ka viņi ir drošībā.

Parlamentārietis Abdallāhs al Lafi, kurš piedalījās sarunās par nolaupīto atbrīvošanu, sacīja, ka grupā bija pieci vīrieši – trīs Lībijas, viens Malaizijas un viens Rumānijas pilsonis, kā arī divas sievietes – viena Ēģiptes pilsone un viena palestīniete.

Uzbrucēji viņus nolaupīja, lai vestu sarunas par Tripolē aizturētu radinieku atbrīvošanu, sacīja Lafi. «Mēs spējām viņus pārliecināt, ka ANO darbinieki jāatbrīvo pirms jebkādām sarunām,» viņš piebilda.

UNSMIL ir bāzējusies Tunisijas galvaspilsētā Tunisā, bet tās locekļi regulāri īsteno misijas Lībijas teritorijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu