Halle Berija paziņo, ka viņas «Oskars» nenozīmē neko

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

50 gadus vecā amerikāņu aktrise Halle Berija intervijā ar žurnālu «Teen Vogue» pastāstījusi, ka uzskata – viņas Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā 2001. gadā iegūtais «Oskars» kategorijā «Labākā aktrise» nenozīmē neko, jo viņa joprojām ir pirmā un vienīgā melnādainā sieviete, kura ieguvusi šo apbalvojumu, ziņo CNN.

Tāpat viņa ir vīlusies, ka 2015. un 2016. gadā labāko aktieru un otrā plāna aktieru kategorijās netika nominētas minoritātes. «Tas nenozīmēja neko. Es biju domājusi, ka tam ir kāda nozīme, bet es uzskatu, ka tas nenozīmēja neko. [..] Es vēlos pievērsties filmu producēšanai. Es vēlos radīt vairāk iespēju cilvēkiem ar atšķirīgu ādas krāsu,» izteicās Berija.

Kā zināms, viņa «Oskaru» ieguva, pateicoties savam priekšnesumam filmā «Monster's Ball» («Monstru balle»).

Aktrise pasaulē pazīstama arī ar dalību filmās «X-Men» («X-cilvēki»), «Cloud Atlas» («Mākoņu atlants»), «Die Another Day» («Mirsti citu dienu») un «Catwoman» («Kaķsieviete»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu