Jānis Streičs savas gleznas nepārdod, jo nezina, cik prasīt (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu kinorežisors Jānis Streičs (80) metis mieru filmu radīšanai un nu radoši izpaužas, gleznojot nelielā darbistabā savā Rīgas centra trīsistabu dzīvoklī.

Viņš ar gleznošanu sācis aizrauties jau bērnībā un visu apguvis pašmācības ceļā. «Redziet, kādā šaurībā man tā mākslas telpa. Pabeigtās gleznas ir izliktas izstādēs, te man glabājas daudzi nepabeigtie darbi. Kāpēc nepabeigti? Ja man nepatīk vai apnīk, atstāju nepabeigtu... Kad uznāk iedvesma, paņemu gleznu un turpinu. Sanāk gan tā gleznošana ar lieliem pārtraukumiem, šad tad ļoti maz, pēc tam kādu laiku pavisam ne un tad atkal,» žurnālam «Kas Jauns» pastāstīja Streičs.

Režisors, kurš pārsvarā aizraujas ar Latvijas un Lietuvas ainavu gleznošanu, pagaidām nedomā par savas mākslas tirgošanu: «Nevaru pārdot, jo nezinu, cik prasīt.»

Streičs savās 80. jubilejas svinībās septembrī viesiem bija aicinājis viņam dāvināt otas – tagad mākslinieka īpašumā ir, piemēram, Laimdoņa Grasmaņa, Jāņa Anmaņa un Agnijas Ģērmanes «darbarīki».

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu