Emīls Kaupers atklāti par tēva ietekmi grupas «Carnival Youth» veiksmes faktorā (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašmāju grupas «Carnival Youth» dalībnieks Emīls Kaupers, kurš uz skatuves parasti ir runātīgs, atzīst, ka dzīvē patiesībā ir kautrīgs un nekad nebija domājis kļūt par mūziķi. Tāpat Emīls par grupu saka – tas nav tēva un viņa atpazīstamības nopelns.

Emīls izdevumam «Ieva» atklājis, ka, lai arī liela ietekme viņu radošajā darbībā bijusi, pateicoties tēvam, grupas «Prāta vētra» solistam Renāram, «Carnival Youth» nekad nav vēlējušies kļūt pat atpazīstamiem mūziķiem un viņu veiksmes atslēga neesot tēva «labais pirksts».

«Mūsu grupa sākās kā visu puišu kopējs hobijs, mums nebija mērķa kļūt par mūziķiem. Kad tikko sākām spēlēt, tas bija jautri un aizraujoši. Tā vienkārši notika, grupa izveidojās organiski. (..) Mēs, protams, arī esam saskārušies ar skepsi un runām, ka tētis ir tas, kurš mums palīdzējis kļūt mūzikā zināmiem. Taču mēs sākotnēji ar to rēķinājāmies, tāpēc šīs runas laidām pāri. Nu jau cilvēki ir sapratuši, ka mēs ejam paši savu ceļu,» izdevumam stāsta Emīls.

Emīls gan ir pateicīgs tam, ka liktenis grupu saveda kopā ar «Prāta vētras» menedžeri Gunu Žučiku, kura nu kļuvusi par Kaupera dēlu grupas labo roku un palīgu mūzikas menedžmenta lietās.

Grupa vasaras sākumā izdeva albumu latviešu valodā «Vienā vilcienā». Par albumu Emīls un grupas biedri domāja ilgi, tomēr rakstīt tekstus latviski bijis liels izaicinājums, atklājot, ka no sākuma puiši vēlējās pieturēties pie «Prāta vētras» stila, radot dziesmas gan angļu, gan latviešu valodā.

«Jautājām par to tētim, un viņš stāstīja, ka viņiem bieži vien bijusi, lūk, kāda problēma ārzemēs: grupa dzied angliski, bet publika sauc «latviski!», jo arī ārzemēs uz koncertiem nāk daudzi tur dzīvojošie latvieši. (..) Kad sākām rakstīt tekstus, brīžam šķita - tā taču neviens nerunā! Vai arī - ka vārdi skan pārāk nepoētiski. (..) Daudzas latviešu grupas dziedot arī zilbē vārdus, un reizēm mums šķita, ka mēs sākam izklausīties līdzīgi,» albuma tapšanas procesu atminas Emīls.

Grupa tika izveidota 2011. gadā. Tās sastāvā ir Emīls un Edgars Kauperi, Roberts Vanags, kā arī Matīss Kļaviņš, kurš grupai pievienojās šā gada sākumā. Basģitārists Aleksis Luriņš, kurš grupas sastāvā ir kopš 2012. gada, šā gada sākumā paziņoja, ka ar grupu turpinās ierakstīt dziesmas, bet kopā vairs neuzstāsies.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu