Mārtiņš Rītiņš atklāj, ar ko plāno nodarboties pēc sava restorāna atstāšanas (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš (67) no 1. jūlija devās atpūtā un atstāja sava restorāna «Vincents» vadīšanu vīnziņa Raimonda Tomsona rokās – viņš savu laiku tagad plāno pavadīt ceļojot un pievēršoties citiem projektiem.

«Intensīvāk darbošos biedrībā «Slow Food Riga», kuras prezidents esmu. Man jau ir sarunāts brauciens uz Latgali pie zemniekiem, kas audzē jērus. Šā gada septembrī un oktobrī plānoju aizceļot uz Indiju. Reiz esmu Indijā bijis caurbraucot, taču tagad vēlos turp doties uz ilgāku laiku,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja Rītiņš.

Savukārt žurnālam «Kas Jauns» viņš atklāja, ka notiek sarunas par jauna televīzijas raidījuma veidošanu.

Kā zināms, Rītiņš restorānu «Vincents» ir vadījis kopš tā dibināšanas 1994. gadā. Šajā laikā viņš saņēmis Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, un Latvijas Triju zvaigžņu V šķiras ordeni. Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014. gadā - arī par Gada šefpavāru.

Rītiņš savas karjeras laikā ir apkalpojis tādas slavenības, kā, piemēram, bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu, bijušo Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru, Vācijas kancleri Angeli Merkeli un Anglijas karalisko ģimeni.

Restorāns «Vincents» četrus gadus pēc kārtas Latvijas labāko restorānu topā «Ekselence 30» ieņem 1. vietu.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu