Dzīve netālu no izdegušās izgāztuves: Iedzīvotājus satrauc miruši putni (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izdegušajā Slokas izgāztuvē sakārtošanas darbi sākušies vien tagad. Tā kā notikuma vietā ir viens traktors un smagā mašīna, sakārtošanas darbi norit visai gausi, novēroja "TV3 Ziņas". 

Uzņēmumā «Clean R» gan norāda, ka sadegušo atkritumu savākšana notiek raiti, un notikuma vietā darbojas vairāk tehnikas, nekā sākotnēji var šķist. «Vienlaicīgi krauj vienu mašīnu, bet šodien brauc, ja nemaldos, septiņas vai astoņas mašīnas. Lielāko daļu laika tās fiziski ir ceļā no Jūrmalas uz Stopiņu novadu, kur ir poligons, un atpakaļ,» saka «Clean R» valdes loceklis Guntars Levics.

Ugunsgrēks nelegālajā izgāztuvē plosījās 18. jūnijā, taču tā vietas sakopšana sākusies vien tagad. «TV3 Ziņas» vēlējās sazināties ar Jūrmalas dabas draugiem, taču tie ieteica vērsties pie kādas sievietes, kura dzīvo vien simts metru attālumā no ugunsgrēka vietas.

Sievietes ģimenei neviens nav pateicis - drīkst vai nedrīkst dzert ūdeni no urbumiem, kas atrodas netālu no ugunsgrēka vietas. Iedzīvotāja Ināra saka, ka par viņiem neviens neliekas ne zinis.

«Par mums neviens neliekas ne zinis. No sākuma viņi [VVD] bija atbraukuši, noņēma zemes un ūdens analīzes. Kaimiņiene zvanīja uz domi, kur viņai pateica, ka analīzes ir saņemtas par ūdeni, viņi [Jūrmalas dome] nemāk atšifrēt, kādas tās ir - labas vai sliktas, un tādēļ tās nodotas atbildīgajām instancēm,» saka Ināra.

Visvairāk iedzīvotājus satraucis fakts, ka dārza teritorijā pirms dažām dienām atrasti miruši putniņi. Iedzīvotāji pauduši bažas, ka zīlītes mirušas ugunsgrēka seku rezultātā, jo iepriekš nekas tāds netika manīts.

«Vīrs skatās - mums pie jumta renes ir bļoda ar ūdeni. Putniņš padzērās, pēc pāris minūtēm nokrita un beigts. Trīs gabalus esam redzējuši beigtus,» saka Ināra.

VVD gan sola, ka veiks pārbaudes, lai saprastu, vai putni miruši piesārņojuma vai citu iemeslu dēļ. Plašāku informāciju par sakopšanas darbiem «Clean R» un VVD sola sniegt nākamnedēļ.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu