Merkele G20 samita priekšvakarā tikusies ar Trampu (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele G20 samita priekšvakarā ceturtdien Hamburgā tikusies ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, taču atklātībai sniegta ļoti skopa informācija par abu līderu sarunu.

Zināms vien tas, ka viņi pārrunājuši vairākus asus jautājumus, kas radījuši domstarpības pasaules attīstītāko valstu līderu starpā, un saskaņā ar Baltā nama sniegto informāciju vislielākā vērība pievērsta Ukrainai, Katarai un Ziemeļkorejai.

Merkele un Tramps saskaņojuši savas nostājas svarīgākajos politiskajos jautājumos, tostarp runājot par «kopīgajām ārlietu un drošības politikas prioritātēm», teikts Baltā nama paziņojumā.

Tikmēr Berlīne atteikusies izpaust, vai Merkeles un Trumpa tikšanās laikā runāts arī par klimata pārmaiņām.

Tajā pašā laikā G20 galotņu sanāksmes komunikē projektā, kas nonācis aģentūras DPA rīcībā, teikts, ka ASV prezidents šajā jautājumā esot nonācis izolācijā, pieņemot pagājušajā mēnesī lēmumu par Vašingtonas izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās.

Stundu ilgās sarunas laikā Merkele un Tramps apsprieduši arī draudus, ko radījuši Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumi, spriedzi Tuvajos Austrumos un ieilgušo karadarbību Austrumukrainā, vēsta amatpersonas.

Trampa un Merkeles tikšanās laikā bija klāt arī Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, kā arī Trampa meita Ivanka un viņas dzīvesbiedrs Džareds Kušners, kas abi ieņem prezidenta padomnieku amatus.

Sanāksmē piedalījās arī Trampa padomnieks ekonomikas jautājumos Gerijs Kons un ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu