Foto: Tallinā pirmo reizi 10 gadu laikā notiek «praids» (644)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Liis Treimann / postimees.ee

Pirmo reizi pēdējo desmit gadu laikā Tallinā sestdienas pēcpusdienā notiek seksuālo minoritāšu gājiens jeb tā dēvētais praids.

«Tallinas «praids» ir globālās «praidu» kustības sastāvdaļa, kuras mērķis ir pievērst uzmanību seksuālajām un dzimtes minoritātēm, uzmundrinot un iedrošinot ļaudis būt tiem, kas viņi ir,» paziņojuši pasākuma rīkotāji.

Viņi norādījuši, ka pienācis laiks pacelt savu balsi un parādīt pasaulei, ka pastāv reāli cilvēki, kuru dzīvi tieši ietekmē politikas veidotāju un visas apkārtējās sabiedrības rīcība vai bezdarbība.

«Tomēr, iespējams, vēl svarīgāk ir parādīt sev, ka esam kopā un ka neviens nav vientuļš,» teikts gājiena rīkotāju izplatītajā paziņojumā.

«Praids» Tallinā regulāri tika rīkots no 2004 līdz 2007. gadam, un tolaik vairākkārt tika pieredzētas sadursmes starp gājiena dalībniekiem un konservatīvi noskaņotajiem pilsētniekiem.

Tomēr pēdējais Tallinas «praids», kas tika rīkots 2007. gadā, faktiski notika bez jebkādiem vardarbīgiem incidentiem, un aizturēta tika tikai viena agresīva persona.

Komentāri (644)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu