Izpētīts, kāpēc sievietes sevi fotografē no augšas, bet vīrieši no lejas (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PFX Photo, CC BY-ND 2.0

Kanādas zinātnieki, izanalizējot dažādās tehnikas, kā sievietes un vīrieši uzņem savas «Tinder» un citu iepazīšanās aplikāciju profila fotogrāfijas, nonākuši pie secinājuma, ka sievietes visbiežāk sevi fotografē no augšas, bet vīrieši - no lejas, vēsta izdevums «Daily Mail».

Laba pirmā iespaida panākšana ar profila bildes palīdzību ir viena no svarīgākajām lietām, tādās iepazīšanās aplikācijās kā «Tinder», tāpēc Saskačevanas universitātes Kanādā pētnieki izanalizējuši vairāk nekā 900 sieviešu un vīriešu «Tinder» profila bildes un nonākuši pie pārsteidzošiem secinājumiem.

Proti, sievietes visbiežāk mēdz fotografēt savu seju no augšas, lai akcentētu sejas vaibstus un neļautu rasties aizdomām par lieko svaru, savukārt vīrieši fotografējas no lejas, fotogrāfijā iekļaujot arī krūšu daļu, lai izskatītos garāki un ar lielāku potenciālu pasargāt sievieti no briesmām.

Nav noslēpums, ka dažas sievietes izvēlas fotografēties no augšas arī tāpēc, lai izceltu dekoltē zonu un veiksmīgāk varētu pievilināt stiprā dzimuma pārstāvjus.

Foto: PFX Photo, CC BY-ND 2.0

Pētnieki izvēlējās aplikāciju «Tinder» tāda iemesla dēļ, ka tieši tajā pirmais iespaids, ko sniedz viena fotogrāfija, ir visnozīmīgākais. Ja potenciālajam partnerim lietotāja profila bilde neliksies gana tīkama, tas pat netērēs laiku, lai apskatītu citas lietotāja fotogrāfijas.

Šādas fotografēšanās tehniku atšķirības pamats slēpjas zemapziņā un ir saistīts ar instinktu turpināt savu rasi.

Sievietes var neapzināti dot priekšroku gara auguma vīriešiem, jo tas liecina par spēku un spēju efektīvāk nodrošināt visas sievietes vajadzības. Fotografējot sevi no lejas, vīrietis izrāda savu dominanci, kas lielākajai daļai sieviešu var šķist pievilcīga.

Savukārt sievietes nevēlas parādīt potenciālajam partnerim sevi kā dominējošu figūru, lai vīrietim neradītu draudu sajūtu. Sievietes neapzināti tiecas izraisīt vīrietī vēlmi tās aizsargāt un par tām rūpēties.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu